maandag 2 september 2019

Kalfsoester met ansjovis en bieten-appelcompote

KALFSOESTER MET ANSJOVIS EN BIETEN-APPELCOMPOTE

1 pot rode bieten (nettogewicht 340 gram)
1 ei
½ pot appelcompote met abrikozen (nettogewicht 360 gram)
2 kalfsoesters (à 100 gram)
zout
peper
25 gram boter of margarine
6 ansjovisfilets
6 toefjes peterselie


In zeef bietjes laten uitlekken. Ei in 10 minuten hard koken. Onder koud stromend water afspoelen, pellen en in dunne plakjes snijden. Intussen bietjes en appelcompote door elkaar mengen. Over 2 borden verdelen. Kalfsoesters bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en hierin kalfsoesters in 7 minuten lichtbruin bakken. Halverwege keren. Intussen ansjovisfilets oprollen. Kalfsoesters naast compote leggen. Elke kalfsoester garneren met 3 plakjes ei, 3 ansjovisrolletjes en een toefje peterselie.
Lekker met gebakken aardappelblokjes.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande september / oktober 1987

Geen opmerkingen: