woensdag 11 september 2019

Gegrilleerde kipfilet met maissalade

GEGRILLEERDE KIPFILET MET MAISSALADE

1 kipfilet (125 gram)
1 theelepel kipkruiden
3 eetlepels olie
1 rode paprika
1 kleine ui
3 takjes peterselie
5 sprietjes bieslook
1 grote appel (200 gram)
1 theelepel mosterd
3 eetlepels hüttenkäse
1 eetlepel azijn
1 blikje mais (nettogewicht 340 gram)
zout
peper


Grill voorverwarmen op de hoogste stand. In pan 1 liter water aan de kook brengen. Kipfilet afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Inwrijven met kipkruiden en bestrijken met 1 eetlepel olie. Op het rooster in het midden van de grill kip in 8 minuten bruin en gaar grilleren. Halverwege keren. Intussen de paprika schoonmaken, in ringen snijden en in een zeef overgieten met het kokende water. Laten afkoelen. Ui pellen en de helft in dunne ringen snijden. De andere helft fijnsnipperen en in een kom doen. Peterselie en bieslook erboven fijnknippen. Appel schillen en erboven raspen. Mosterd, azijn, zout, peper en 2 eetlepels olie toevoegen en tot een sausje roeren. mais afgieten en door sausje scheppen. Maissalade op twee borden scheppen. Paprika- en uiringen erop leggen. Hierop de hüttenkäse scheppen. Kipfilet in dunne plakjes ernaast leggen.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande 22 (september 1986)

Geen opmerkingen: