woensdag 11 september 2019

Gele bloemkool met cashewnoten

GELE BLOEMKOOL MET CASHEWNOTEN

1 grote bloemkool
50 gram cashewnoten
zout
100 gram boter of margarine
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
1 eetlepel koenjit (kurkuma)


Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. Cashewnoten grof hakken.
In pan met ruim water en zout, bloemkool 10 minuten koken. Intussen in andere pan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Koriander en kurkuma erdoor roeren. Bloemkool afgieten en erdoor scheppen. 5 Minuten meewarmen. In droge koekenpan cashewnoten in 2 minuten lichtbruin roosteren. Bloemkool overdoen in schaal. Noten erover strooien.
Lekker bij gehakt.

4 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1981

Geen opmerkingen: