maandag 5 augustus 2019

Gestoomde rijst uit Hunan (Hunan, China)

GESTOOMDE RIJST UIT HUNAN

Er bestaan verschillende manieren om rijst te koken, maar we kunnen niet zeggen dat slechts één de juiste is. Wel moet rijst altijd gelijkmatig en nét gaar zijn en al het vocht behoort tegen het eind van de kooktijd te zijn verdampt. De provincie Hunan wordt vaak de rijstkom van China genoemd. De rijst wordt daar gestoomd, maar eerst voorgekookt.

½ liter water
175 gram langkorrelige rijst


Breng het water aan de kook en voeg de rijst toe. Breng het water opnieuw aan de kook en laat de rijst, onder voortdurend roeren, 5 minuten koken. Schep de rijst eruit en laat de korrels goed uitlekken. Stoom hierna de rijst nog 25 minuten.

2 personen

gebied : Hunan, China
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: