zondag 3 februari 2019

Pastilla met kwartels en champignons (Marokko)

PASTILLA MET KWARTELS EN CHAMPIGNONS

2 uien
10 kwartels, klaar voor gebruik
30 gram boter
2 theelepels kurkuma
500 gram champignons
2 eetlepels citroensap
3 takjes koriander
2 takjes peterselie
6 eieren
3 mespuntjes gemalen nootmuskaat
zout
peper
12 blaadjes brickdeeg


Pel de uien en hak ze klein. Doe ze in een stoofpan met de kwartels, de boter en de kurkuma. Voeg ruim zout en peper toe. Warm langzaam op en roer. Giet er 3 deciliter water bij, doe het deksel op de pan en laat 50 minuten sudderen. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Giet het citroensap erover. Was en droog de koriander en de peterselie en hak de blaadjes fijn. Haal de kwartels, als ze gaar zijn, uit de pan. Gooi de paddenstoelen in de pan, voeg er de koriander en de peterselie aan toe. Laat enkele minuten koken, haal vervolgens het deksel van de pan en laat de saus inkoken tot deze dik is. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met een vork, voeg zout en de gemalen nootmuskaat toe en doe het mengsel al roerend in de pan, van het vuur af. Zet de pan dan op een klein pitje en roer tot de saus romig en smeuïg is. Doe het vuur uit. Haal de botjes uit de kwartels. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de boter smelten, doe deze in een kopje en verwijder het schuim. Vet een springvorm met een doorsnee van 24 centimeter in en maak vervolgens de pastilla, met 8 blaadjes brickdeeg onderop, maar zonder een middelste laagje brickdeeg. Bedek de pastilla met de laatste 4 beboterde blaadjes en stop het overhangende deeg in de vorm. Bestrijk met gesmolten boter. Zet in de oven en laat de pastilla in 30 minuten goudbruin worden.

6 personen

voor- / bereidingstijd : 60 / 90 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne

Geen opmerkingen: