zondag 3 februari 2019

Pastilla met melk en amandelen (Marokko)

PASTILLA MET MELK EN AMANDELEN

5 deciliter melk
4 eigelen
1 ei
200 gram suiker
50 gram aardappelmeel
1 eetlepel oranjebloesemwater
70 gram boter
250 gram ontvliesde amandelen
1 eetlepel kaneel
12 blaadjes brickdeeg
olie om te frituren


Verwarm de melk. Klop de eigelen en het hele ei los met 100 gram suiker. Giet onder snel roeren de kokende melk over dit mengsel, giet alles terug in de pan en breng aan de kook onder constant roeren. Laat 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur, voeg het oranjebloesemwater toe, vervolgens 50 gram in stukjes gesneden boter, en roer totdat de boter volledig opgenomen is. Laat wat afkoelen. Bak de amandelen goudbruin in de rest van de boter, doe ze vervolgens heel even in de keukenmachine om ze grof te hakken, zonder ze tot poeder te malen. Vermeng ze met de rest van de suiker en de kaneel. Verwarm de olie in een grote bakpan, laat hierin de blaadjes brickdeeg per 2 in enkele seconden bruin bakken. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Verwarm even voor het opdienen de oven voor op 100°C. Leg 2 blaadjes brickdeeg in een vuurvaste schaal. Doe er wat crème op, bestrooi met amandelen. Bedek dit met 2 andere blaadjes brickdeeg, garneer met crème en vervolgens amandelen. Ga hiermee door totdat alles op is en eindig met 2 blaadjes brickdeeg. Zet de schaal in de oven en laat enkele minuten opwarmen.

6 - 8 personen

bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : nagerecht

bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne

Geen opmerkingen: