zaterdag 1 december 2018

Gebakken bloemkoolkoekjes (Indonesië)

GEBAKKEN BLOEMKOOLKOEKJES

½ bloemkool
1 eetlepel bloem
1 ei
1 eetlepel fijngehakte selderij
versgemalen peper
4 kemirinoten
2 rode uien of ½ gewone ui
1 teen knoflook
½ theelepel korianderpoeder
zout naar smaak
1 liter maisolie


Was de bloemkool, snijd lelijke plekken weg en rasp de stronkjes op een grove rasp (of maal ze grof in de elektrische mixer). Vermeng het bloemkoolmoes met bloem, ei, fijngehakte selderij en peper naar smaak. Rasp de kemirinoten vervolgens heel fijn. Schil de ui en knoflook en hak beide zeer fijn. Schil de ui en knoflook en hak beide zeer fijn. Vermeng dit met de koriander, zout en kemirinoten en voeg dit toe aan het bloemkoolmoes. Meng alles goed door elkaar en vorm van het deeg kleine platte koekjes. Verhit in een wok of wadjan zoveel olie dat deze in het midden 5 centimeter hoog staat en bak hierin de koekjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: