zaterdag 1 december 2018

Chinese koolsalade met mango en banaan (Verre Oosten)

CHINESE KOOLSALADE MET MANGO EN BANAAN

1 Chinese kool
2 appelen, Franse golden delicious of goudrenetten
2 eetlepels citroensap
2 bananen
1 mango

SAUS
250 gram Franse kwark
4 eetlepels boekweithoning
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel palmsuiker
2 eetlepels appelazijn


Haal van de kool de buitenste lelijke bladeren af en pluk hem uit elkaar. Snijd onder van de bladeren een stukje af, was ze en laat ze uitlekken. Snijd ze dan in heel dunne reepjes van ¼ centimeter en doe deze in een slabak. Schil de appelen, boor het klokhuis uit en snijd de vruchten in blokjes van ½ centimeter. Druppel er wat citroensap over, zodat ze niet verkleuren. Pel de bananen, snijd ze in de lengte door en vervolgens in plakjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees rond de pit weg en verdeel het in blokjes van 1 centimeter. Doe de mango, banaan en appel eveneens in de slabak. Roer in een ander kommetje kwark, honing, geroosterd sesamzaad, suiker en appelazijn door elkaar. Hussel deze dressing voorzichtig door de salade en zet deze enige uren in de koelkast.

4 personen

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : salade

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: