zaterdag 20 oktober 2018

Geroosterde miniwortels met harissa en granaatappelpitten

GEROOSTERDE MINIWORTELS MET HARISSA EN GRANAATAPPELPITTEN

2 theelepels komijnzaad
2 theelepels honing
2 eetlepels rozenharissa (30 gram)
20 gram boter, gesmolten
1 eetlepel olijfolie
800 gram lange, dunne jonge wortels (of gewone wortels, in lange smalle repen, 10 x 1½ centimeter), geschrapt en steeltjes ingekort (laat 2 centimeter zitten)
10 gram korianderblad, grofgesneden
60 gram granaatappelpitten (van ½ granaatappel)
2 theelepels citroensap
zout


Verhit de oven tot 230 °C.
Meng in een grote kom de komijn met honing, harissa, boter, olie en ¾ theelepel zout. Voeg de wortels toe, wentel ze door het honingmengsel en schik ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat: geef ze wat ruimte en gebruik zo nodig twee bakplaten.
Rooster de wortels 12 - 14 minuten tot ze bruin beginnen te worden maar nog beet hebben, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Meng vlak voor het serveren de overige ingrediënten door de wortels en dien op.

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Simpel / Yotam Ottolenghi met Tara Wigley en Esme Howarth

Geen opmerkingen: