vrijdag 27 juli 2018

Zarzuela (Spanje)

ZARZUELA

4 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 takjes peterselie, fijngeknipt
2 ½ deciliter gezeefde tomaten
1 teentje knoflook
300 gram gefileerde heilbot of zeeduivel, in stukken
zout
peper
citroensap
8 gepelde gamba’s
4 coquilles St. Jacques (zonder schelp)
4 eetlepels Manzanilla sherry
75 gram gekookte mosselen
10 zwarte olijven (ontpit)


In grote schaal olie onafgedekt in 1 minuut op 700 Watt verhitten. Toevoegen: ui, helft van peterselie en tomaat. Knoflook erboven uitpersen. Afgedekt 3 minuten op 700 Watt verhitten. Vis bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Aan mengsel toevoegen. Afgedekt 2 minuten op 500 Watt verhitten. Gamba’s en coquilles toevoegen. Afgedekt nog 7 minuten op 500 Watt verhitten. Sherry, mosselen en olijven erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien.
Geef er tokbrood bij.

4 personen

voedingswaarde : 280 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair juli 1993

Geen opmerkingen: