vrijdag 27 juli 2018

Falafelkoekjes (Jemen)

FALAFELKOEKJES

400 gram kikkererwten (pot, uitgelekt)
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel fijngehakte koriander
2 eetlepels zelfrijzen bakmeel
1 ei
zout
peper
5 eetlepels broodkruim
2 eetlepels olie
1 lente-ui


Pureren: kikkererwten, ui, knoflook, koriander, zelfrijzend bakmeel, ei, zout en peper. Zoveel broodkruim toevoegen tot koekjes gevormd kunnen worden. 6 - 8 Ovale, platte koekjes vormen en door rest van broodkruim halen. In pan olie verhitten. Koekjes aan beide zijden lichtbruin bakken. Lente-ui in ringen snijden. Koekjes ermee garneren.
Geef er een saus van yoghurt, mayonaise met fijngehakte munt, knoflook, zout, cayennepeper, wat ketoembar en djinten bij.
Lekker met een salade van rode ui, tomaat, komkommer, groene paprika en zwarte olijven met een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.

2 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Jemen
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair juli 1993

Geen opmerkingen: