dinsdag 24 juli 2018

Roodbaars met kappertjes

ROODBAARS MET KAPPERTJES

1 roodbaars (400 gram), schoongemaakt
zout
peper
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel suiker
1 klein teentje knoflook
2 eetlepels kappertjes


Verwarm de grill voor op de hoogste stand of steek de barbecue aan. Bestrooi de vis met zout en peper en bestrijk hem met 1 eetlepel olie. Laat de vis op een rooster in het midden van de grill of op de barbecue in 15 minuten gaar worden, keer hem halverwege. Klop intussen een sausje van de rest van de olie, het citroensap, de suiker, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit en roer de kappertjes erdoor. Leg de vis op een schaal en schenk het sausje erover.
Lekker met patat frites en komkommersalade.

2 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Menu 14 juli 1993

Geen opmerkingen: