vrijdag 11 augustus 2017

Yam Taeng Kwa (Thailand)

YAM TAENG KWA (KOMKOMMER-WORTELSALADE)

1 komkommer van 500 gram
200 gram worteltjes
2 rode of desgewenst witte uien
1 - 2 kleine rode pepertjes
8 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels zout
3 - 4 theelepels suiker


De komkommer schillen, in de lengte halveren, het zaad verwijderen en de komkommer in dunne plakjes snijden. De worteltjes schrappen en in dunne schijfjes snijden.
De uien pellen en snipperen, de pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen en in dunne ringen snijden. De azijn, het zout en de suiker door elkaar roeren.
De ingrediënten goed met elkaar vermengen.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het beste uit de Thaise keuken / Cornelia Zingerling

Geen opmerkingen: