vrijdag 11 augustus 2017

Muang Li (Thailand)

MUANG LI (GEBAKKEN HEEK MET MANGOSAUS)

1 panklare heek van 1 kilogram, of 800 gram heek in moten
10 eetlepels bloem
1 theelepel zout
1 theelepel peper
royaal olie om in te bakken
enkele blaadjes sla
4 tomaten
½ komkommer

SAUS
2 groene onrijpe mango’s
1 kleine ui
2 rode pepers
4 eetlepels nam pla (Thaise vissaus)
2 - 3 eetlepels suiker
125 gram geraspte kokos (gedroogd)
40 gram ongezouten cashewnoten
3 - 4 kleine gedroogde pepertjes


Voor de saus de mango’s schillen, het vruchtvlees van de pit snijden en kleinsnijden. De ui pellen en snipperen. De pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen en in dunne ringen snijden. De mango’s, ui en peper door elkaar roeren en op smaak brengen met nam pla en suiker. De kokos in een koekenpan zonder toevoeging van vet goudbruin roosteren en door het mangomengsel scheppen. De cashewnoten op dezelfde manier roosteren. De gedroogde pepertjes verkruimelen en over de saus strooien. De heek afspoelen en droogdeppen. De bloem, het zout en de peper door elkaar roeren en met wat water tot een dik papje roeren. De vis rondom met het bloempapje bestrijken. Een bodempje olie van 1 centimeter in een pan gieten en hierin de vis aan elke kant in 12 - 15 minuten krokant bakken. De tomaten in acht partjes snijden, de komkommer schillen en in niet te dunne plakjes snijden. De blaadjes sla op een schaal leggen, de gebakken heek erop leggen en met schijfjes tomaat en plakjes komkommer garneren. De saus er apart bij serveren.

4 - 6 personen

bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het beste uit de Thaise keuken / Cornelia Zingerling

Geen opmerkingen: