donderdag 9 februari 2017

Viscurry (India)

VISCURRY (VISSTOOFPOT)

750 - 800 gram tarbot of andere visfilet
sap van 1 citroen
1 afgestreken theelepel zout
½ theelepel versgemalen peper of citroenkruid
1 kokosnoot met melk
1 kopje kokend water
3 uien
1 grote knoflookteen
1 verse chilipeper of mespuntje cayennepeper
1 stukje verse gemberwortel of ½ theelepel gemberpoeder
50 gram margarine
1 rijpe mango


Ontdoe de vis van vel en graten en snijd hem in even grote stukken. Doe deze in een schaal. Besprenkel de vis met het citroensap en strooi er de peper en het zout over. Laat dit een tijdje trekken en keer de vis af en toe. Laat intussen de melk uit de kokosnoot lopen, bewaar die, en haal het vruchtvlees eruit. Vermaal of rasp het in een kom, giet het kokende water erover en laat het 30 minuten staan. Pers dan het vocht eruit in een zeef of doek. Schil en bak de in stukjes gesneden ui, pers de knoflook, hak de chilipeper en de geschilde gember. Vermeng alles goed en fruit het geheel even aan in de margarine in een ruime koekenpan. Doe de massa over in een andere braadpan. Voeg nu de gemarineerde vis toe, bak die mee, giet de kokosmelk erbij en kook alles in 8 minuten, afhankelijk van de grootte van de vis, gaar. Roer er op het laatst om mee te warmen de geschilde, in dobbelsteentjes gesneden mango door.
Eet bij dit gerecht mooi droog gekookte rijst.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : visgerecht

bron : De internationale keuken / Christine Schönherr
Een reactie posten