donderdag 2 februari 2017

Vildænder (Denemarken)

VILDÆNDER (WILDE EENDJES)

2 wilde eendjes
80 gram boter of margarine
40 gram boter of margarine
zout
2 deciliter kokend water
2 ½ deciliter kookroom
1 eetlepel slagroom
1 eetlepel tomatenpuree
10 blokjes Deens roggebrood of 10 gram sago


De schoongemaakte eenden met zout inwrijven en ze in de boter bruin bakken. De kokende room erbij gieten. Deksel op de pan doen. De eenden af en toe met de jus begieten. Na een kwartier het hete water erbij doen. De eenden af en toe omkeren. Zijn ze na een uur gaar - dat ligt aan de kwaliteit van de eenden - ze dan uit de pan halen en in stukken snijden. De stukken afdrogen met grauw papier en opnieuw even in de boter bruin braden. De saus afmaken, door wat blokjes roggebrood erin te laten sudderen, een lepel tomatenpuree erdoor te roeren en even voor het opdienen de slagroom erdoor te mengen. Houdt u niet van roggebrood dan wat aangemaakte sago door de jus roeren.
De eenden opdienen met rodekool en bessengelei.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Recepten uit de Deense keuken / Birgit Andersen
Een reactie plaatsen