donderdag 23 februari 2017

Salatit Limoun (Fès, Marokko)

SALATIT LIMOUN (CITROENSALADE)

Deze zure salade is een specialiteit van de kleurrijke stad Fès. U kunt deze salade naar keuze als saus voor gegrilde vis of vis uit de oven gebruiken.

4 citroenen
1 ui, gesnipperd
4 eetlepels gehakte verse snijpeterselie
1 theelepel paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
2 theelepels gemalen komijn
12 zwarte olijven, ontpit en gehakt
zout
olijfolie


Pel de citroenen en verwijder al het wit. Snijd de citroenen één voor één langs de tussenschotjes los in partjes. Snijd de partjes in blokjes en doe die in een kom.
Doe de ui, peterselie, het paprikapoeder, de cayennepeper, komijn en olijven bij de citroenen en schep alles om. Breng zonodig op smaak met wat zout. Druppel er wat olijfolie over en schep alles weer om. U kunt deze salade koel of op kamertemperatuur serveren.

4 personen

gebied : Fès, Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De Middellandse Zee : Koken en reizen / Joyce Goldstein

Geen opmerkingen: