donderdag 29 december 2016

Sorbetti di Pomela con Melagran (Italië)

SORBETTI DI POMELA CON MELAGRAN (GRAPEFRUITSORBET MET GRANAATAPPELZAAD)

2 grapefruits, liefst roze
150 gram suiker
½ deciliter water
snufje zout
1 eiwit
zaadjes van ¼ granaatappel


Maak een siroop door water en suiker samen aan de kook te brengen en even zachtjes te laten borrelen. Klop het eiwit stijf met het zout. Giet onder voortdurend kloppen met vork of garde de hete siroop bij het eiwitmengsel; blijf nog een paar minuten kloppen. Schep 1½ kop grapefruitsap voorzichtig door het eiwit en laat dit mengsel opvriezen in de ijsblokjesbak tot het bijna hard is. (Gebruik een sorbetmachine indien aanwezig.) Maak het mengsel fijn, bij voorkeur in een keukenmachine. Verdeel de sorbet over 4 schaaltjes en zet die terug in de vriezer. Haal de sorbetti 10 minuten voor het serveren weer uit de vriezer en bestrooi ze met de granaatappelzaadjes.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Tartufo - Tartuffe : Comédie gastronomique / Rob Scholte
Een reactie plaatsen