donderdag 29 december 2016

Gnocchi di Spinaci e Ricotta (Toscane, Italië)

GNOCCHI DI SPINACI E RICOTTA (GNOCCHI VAN SPINAZIE EN RICOTTA)

700 gram spinazie, gewassen, steeltjes en lelijke blaadjes verwijderd
40 gram boter
zout
vers gemalen peper
snufje nootmuskaat
225 gram ricotta
50 gram bloem
1 ei, losgeklopt
1 - 2 eetlepels hete, gesmolten boter
Parmezaanse kaas, geraspt


Doe de spinazie met het aanhangende water in een pan en laat 8 minuten koken. Roer af en toe door. Laat grondig uitlekken en hak dan fijn. Smelt de boter in een pan, voeg de spinazie, zout, peper en nootmuskaat toe en laat onder af en toe doorroeren stoven tot de boter is opgenomen. Zeef de ricotta in een kom en meng er de bloem zorgvuldig door. Roer er de gehakte spinazie en het ei door en meng alles grondig. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met uw handen balletjes ter grootte van een walnoot van en doe ze telkens met een paar tegelijk in een grote pan kokend water met zout. Neem ze zodra ze boven komen drijven met een schuimspaan uit de pan. Doe ze over in een beboterde vuurvaste schaal en hou ze warm. Schenk er zodra ze allemaal gaar zijn wat warme, gesmolten boter over, bestrooi ze met Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.

4 personen

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish
Een reactie plaatsen