maandag 10 oktober 2016

Lazzat (Oezbekistan)

LAZZAT (PAPRIKA’S GEVULD MET KAAS)

4 grote Italiaanse paprika's
450 gram feta
3 eetlepels zure room
1 eetlepel zachte boter
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels fijngehakte dille


Snijd de paprika’s overdwars doormidden en verwijder de zaadjes.
Leg de paprikahelften in een zeef en overgiet ze met kokend water, of blancheer ze 30 seconden.
Prak de feta goed en roer de zure room, boter, knoflook en dille erdoor. Gebruik geen keukenmachine of mixer, het mengsel moet goed gemengd maar niet te glad zijn.
Vul de paprikahelften met het kaasmengsel en schik op een bord. Snijd voor het serveren de paprika’s overdwars in dunne plakken.

De paprika kunnen worden geserveerd op crackers of dunne sneetjes roggebrood bij de borrel, of met een paar andere salades als voorgerecht. Ze zijn ook lekker als bijgerecht bij koud vlees en visgerechten.

8 personen

gebied : Oezbekistan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Esther Westerveld, vertaling en bewerking uit The Art of Uzbek Cooking / Lynn Visson