maandag 10 oktober 2016

Konijnenbouten met gember en honing (Midden-Afrika)

KONIJNENBOUTEN MET GEMBER EN HONING

4 konijnenbouten
4 eetlepels arachideolie
1 lange groene chilipeper
1 ui, gesnipperd
2 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 glaasje rum
2 eetlepels honing
zout
tijm
laurier
2 deciliter water

MARINADE
het sap van 3 limoenen
1 theelepel verse gemberwortel, fijngehakt
½ theelepel knoflook, fijngehakt


Smeer de konijnenbouten in met de marinade. Laat ze 2 uur rusten. Verhit de olie en bak de konijnenbouten aan alle kanten bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze goudbruin. Voeg vervolgens de fijngehakte chilipeper, laurier en tijm toe. Giet het water en het zout erbij. Dek af met een deksel en laat het geheel een goed uur stoven op een middelgroot vuur. Halfweg de bereidingstijd van de konijnenbouten voeg je de rum, de honing en de gember toe. Kruid naar smaak voor het serveren.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 140 / 60 minuten

gebied : Midden-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans