maandag 10 oktober 2016

Gebakken funchi met geitenkaas (Nederlandse Antillen)

GEBAKKEN FUNCHI MET GEITENKAAS

Koude Funchi wordt op diverse manieren verwerkt. Simpelweg in stukken gesneden, gebakken en als bijgerecht geserveerd, of zoals in dit recept bestrooid met geitenkaas en geserveerd bij de lunch.

2 deciliter water
zout
50 gram geel maïsmeel (polenta)
100 gram witte geitenkaas
4 eetlepels slaolie
25 gram boter


Breng het water met een snufje zout aan de kook. Roer een eetlepel maïsmeel door het water en laat het even koken. Voeg vervolgens flink roerend en beetje bij beetje, zodat het mengsel goed blijft koken, de rest van het maïsmeel toe. Kook het mengsel nog 10 minuten tot het zeer dik en stevig is. Blijf daarbij flink roeren met een houten lepel of met een ‘palu di funchi’ (een speciaal houten stokje voor het roeren van Funchi). Doe de Funchi in een cakevorm en laat een nachtje staan.
Snijd de volgende dag de Funchi in plakken van 2 centimeter dikte. Verkruimel de geitenkaas. Verhit de olie met de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken Funchi aan de onderkant bruin. Keer ze om en verdeel de kaas erover. Bak de onderkant bruin terwijl de kaas warm wordt. Serveer ze direct en geef er eventueel Crijo-jo bij.

2 personen

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Een reactie posten