maandag 10 oktober 2016

Kalkoencurry met mango en cashewnoten (Verre Oosten)

KALKOENCURRY MET MANGO EN CASHEWNOTEN

400 gram kalkoenfilet
2 uien
1 grote of 2 kleinere mango’s
1 groene paprika
50 gram santen
100 gram geroosterde cashewnoten
2 eetlepels olie of 25 gram braadboter
1 eetlepel kerrie
1 theelepel gemberpoeder
1 blikje gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
1 kippenbouillontablet
4 eetlepels exotische vruchtensiroop (met onder anderen mango en ananas)
sap van ½ citroen
paar druppels tabasco


Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Snipper de uien grof. Snijd de geschilde mango in plakken van de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes. Hak de santen en de cashewnoten afzonderlijk grof.
Verhit de olie of de boter in een pan. Bak de kalkoenblokjes rondom bruin en schep ze uit de pan. Laat de ui en de paprika in het achtergebleven braadvet fruiten tot de ui glazig is. Bestrooi met de kerrie en het gemberpoeder. Voeg de mangoblokjes, de tomaatblokjes met het vocht, het verkruimelde bouillontablet, de vruchtensiroop, het citroensap, de santen en de tabasco toe. Breng af en toe roerend aan de kook, draai het vuur laag en schep er de kalkoenblokjes door. Laat met het deksel op de pan 10 minuten op laag vuur stoven en bestrooi met de noten.
Lekker met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 531 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen augustus 1998