vrijdag 24 juni 2016

Bucatini con i Naselli (Italië)

BUCATINI CON I NASELLI (BUCATINI MET WIJTING)

400 gram bucatini
1 wijting van 400 gram
4 lepels olijfolie
1 uitje
zout
peperkorrels
300 gram gepelde tomaten uit blik
1 scheutje droge witte wijn
1 lepel peterselie, fijngehakt met 1 teen knoflook


De vis schoonmaken, in de lengte opensnijden en met de scherpe punt van een mesje fileren. Was de gefileerde stukken en laat ze goed uitlekken. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin het fijngesneden uitje. De vis aan stukken snijden, bestrooien met zout en peper, en in de olie goudbruin bakken. Besproeien met enkele lepels wijn, deze laten verdampen en vervolgens de gezeefde tomaten toevoegen. De saus heel zachtjes laten sudderen totdat ze goed gebonden is. Wanneer de saus bijna voltooid is de peterselie erover strooien. Kook de bucatini in ruim zout water beetgaar. Afgieten en aanmaken met de saus.

4 personen

bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Pasta! / Luigi Veronelli