zaterdag 9 april 2016

Romige kerriesoep met bieslook

ROMIGE KERRIESOEP MET BIESLOOK

2 sneetjes oud witbrood
10 sprietjes bieslook
1 zakje kerriesoep
1½ eetlepel boter of margarine
2 eetlepels Franse mosterd
1/8 liter slagroom


Van brood korstjes verwijderen. Brood in blokjes snijden. In kopje bieslook fijn knippen.
In pan kerriesoep maken met 1 liter water volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan boter verhitten. Broodblokjes in 1 minuut rondom goudbruin bakken. In kommetje mosterd en slagroom vermengen. 4 Eetlepels hete soep toevoegen. Door elkaar roeren. Al roerende mosterdmengsel door hete soep roeren. Bieslook erdoor roeren. Soep in 4 borden scheppen. Croûtons erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip april 1987

Geen opmerkingen: