dinsdag 22 maart 2016

Satay (Maleisië)

SATAY

1 zakje santen
2 teentjes knoflook
1 eetlepel citroenrasp
2 theelepels koenjit
2 theelepels djinten
½ theelepel ketoembar
zout
peper
500 gram entrecôte
3 eetlepels olie


In een pannetje 1 deciliter water aan de kook brengen. Santen erdoor roeren. Laten afkoelen. Knoflook pellen en fijnhakken. Knoflook, citroenrasp, koenjit, djinten, ketoembar, zout en peper door santen roeren. Vetrandjes van entrecôte snijden. Entrecôte in de lengte in dunne plakjes snijden. De langste plakjes halveren. Vlees door marinade scheppen en afdekken. In de koelkast minstens 3 uur laten marineren, af en toe omscheppen.
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Vlees uit marinade nemen en aan 16 satéstokjes rijgen. Grillrooster bestrijken met olie en satay erop leggen. Met lekbak eronder 5 centimeter onder grill schuiven. Satay in 5 minuten bruin en bijna gaar grilleren. Lekker met pindasaus en gekookte rijst.

4 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 15 / 180 / 15 minuten

gebied : Maleisië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande maart 1990