zaterdag 26 maart 2016

Belado van tempé (Sumatra, Indonesië)

BELADO VAN TEMPÉ (GEBAKKEN TEMPÉ MET PAPRIKA EN SPAANSE PEPER)

1 blok tempé (400 gram)
1 grote ui
½ rode paprika
½ groene paprika
1 rode Spaanse peper
1 groene Spaanse peper
3 petehbonen
zout
frituurolie
1 eetlepel olie
1 theelepel assem
sambal oelek


Tempé in blokjes van 1 centimeter snijden. Ui snipperen. Paprika’s wassen en zaadlijsten verwijderen. In kleine stukjes snijden. Spaanse pepers wassen. Halveren en pitjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Petehbonen in kleine stukjes snijden.
In frituurpan olie verhitten tot 175°C (Olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen.) Vergiet bekleden met keukenpapier. Tempé bestrooien met zout. Tempé in 3 minuten goudbruin frituren. In vergiet laten uitlekken. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: paprika, Spaanse peper, petehbonen en tempé. Al omscheppend nog 10 minuten bakken. Assem erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en sambal. In schaal scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gebied : Sumatra, Indonesië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip maart 1990