woensdag 13 januari 2016

Stoofschotel van vis (Ghana)

STOOFSCHOTEL VAN VIS

1 liter water
250 g aubergine, kleingesneden
2 chilipepers, van de zaadjes ontdaan en fijngehakt
2 uien, fijngehakt
250 g oker, fijngehakt
4 tomaten, fijngehakt
700 g meerval of gerookte makreel, ontveld en gefileerd.


Breng een deel van het water aan de kook in een grote pan en kook de aubergines en de chilipepers 10 minuten tot ze zacht zijn. Laat het auberginemengsel goed uitlekken (bewaar het kookvocht), doe het in een kom en stamp het met een aardappelstamper.
Breng het kookvocht weer aan de kook, voeg de uien, oker, tomaten en gefileerde vis toe, zet de warmtebron wat lager en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken tot de vis gaar is.
Schep de groenten uit de pan en stamp ze tot puree. Doe deze, samen met de aubergine puree, terug in de pan, roer alles goed door elkaar en laat het geheel doorwarmen in de afgedekte pan.
Dien de gestoofde vis op met fufu, gekookte rijst of aardappelpuree.

Voor 4 personen

land : Ghana
gerechtsoort : visgerecht

bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells