woensdag 13 januari 2016

Vismoten met mosterd-dillesaus (Louisiana, Verenigde Staten)

VISMOTEN MET MOSTERD-DILLESAUS

2 eetlepels melk
4 meerval- of kabeljauwmoten, elk 175 gram
2 eetlepels bloem
2 theelepels mosterdpoeder
50 gram boter
zout
versgemalen zwarte peper
partjes citroen, ter garnering
takjes verse dille, ter garnering

SAUS
2 eetlepels Dijonmosterd
1½ deciliter mayonaise
2 eetlepels gesnipperde verse dille


Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet weg tot gebruik.
Doe de melk in een soepbord en leg er de moten vis in. Doe de bloem, het mosterdpoeder en zout en peper in een ander soepbord en schep om.
Verhit de boter in een koekenpan. Keer de vis in de melk en haal dan door het bloemmengsel; schud overtollige bloem af.
Doe de vis in de sissende boter en bak elke kant 2 tot 3 minuten tot de buitenkant knapperig, goudgeel en gaar is en u het visvlees makkelijk met een vork kunt losmaken van de graat. Bak de vis zo nodig in twee porties en houd de eerste portie warm in een lauwe oven.
Garneer de vis met partjes citroen en takjes verse dille en dien onmiddellijk op. Geef er de saus apart bij.

4 personen

gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : visgerecht

bron : Cajun : Pikante en kruidige schotels uit Louisiana / Linda Fraser