donderdag 28 januari 2016

Lepeusjki (Tadzjikistan)

LEPEUSJKI (PLAT BROOD)

240 gram tarwemeel
240 gram maismeel
250 milliliter water
1 kleine ui
1 eetlepel dille, gehakt
1 eetlepel peterselie, gehakt
70 gram reuzel of eventueel boter
½ theelepel zout
½ theelepel rode peper (cayenne)
vet voor de bakvorm


De helft van het tarwe- en maismeel beetje voor beetje met het water vermengen tot een pannenkoekachtig beslag ontstaat. Laat dit 30 minuten rusten.
Ui, dille en peterselie fijnhakken en samen met de rest van het meel, het beslag, de reuzel en de kruiden tot een stevig deeg kneden. Opnieuw 30 minuten laten rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C. Het deeg vingerdik uitrollen, in een ingevette pan of ronde bakvorm leggen en in het midden van de oven 20 minuten bakken.

4 personen

gebied : Tadzjikistan
gerechtsoort : brood

bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich