vrijdag 29 januari 2016

Besjbarmak (Kazachstan)

BESJBARMAK (KAZACHSTAANSE VLEES-PASTASCHOTEL)

1½ kilogram lamsvlees
4 liter water
6 zwarte peperkorrels
4 uien

DEEG
2 eieren
200 gram bloem
4 eetlepels water
zout
1 eetlepel peterselie, gehakt
1 eetlepel dille, gehakt

Kook het lamsvlees in het water met de peperkorrels 2 uur op een laag vuur. Snijd het vlees vervolgens in stukken van 5 x 5 centimeter. Bewaar de bouillon. Snijd de uien in ringen en gaar ze in een kopje van de lamsbouillon. Maak een deeg van de eieren, bloem, water en zout. Rol het dun uit en snijd vierkanten van 6 x 6 centimeter. Kook deze gaar in de bouillon. Beleg de deeglapjes met vlees en uien, bestrooi ze elk met een eetlepel dille en peterselie en serveer ze met een kopje bouillon.

4 personen

gebied : Kazachstan
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich