donderdag 18 juni 2015

Horiatikisalata (Griekenland)

HORIATIKISALATA (GRIEKSE BOERENSALADE)

Dit is het meest bekende Griekse gerecht – dankzij de taverna-eigenaars door het hele land. Desondanks is het erg lekker wanneer het als onderdeel van de mezethes of als bijgerecht of als een aparte gang geserveerd wordt.

1 groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in ringen gesneden
1 middelgrote ui, gepeld en in dunne plakken
350 gram tomaten, in dunne partjes gesneden
1 middelgrote komkommer, in dikke plakken en vervolgens in kwarten gesneden
100 gram feta, zeer dun gesneden
75 gram zwarte olijven

DRESSING
6 eetlepels olijfolie
zout
vers gemalen peper
1 eetlepel gedroogde oregano

Doe de paprika, ui, tomaten en komkommer in een schaal. Sommige mensen dienen deze salade in kleurige laagjes op, anderen mengen alles door elkaar – de keuze is aan u. Schik er de kaasplakjes en olijven bovenop.
Breng de olie op smaak met zout, peper en de gedroogde oregano en druppel de dressing over de salade.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : Griekenland : De regionale keukens / Pamela Westland
Een reactie plaatsen