vrijdag 1 mei 2015

Ricottapannenkoekjes met bietrelish en warmgerookte forel

RICOTTAPANNENKOEKJES MET BIETRELISH & WARMGEROOKTE FOREL

3 eieren, gescheiden
240 gram ricotta
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
50 gram bloem
30 gram gesmolten boter extra om in te bakken
25 gram fijngeknipte bieslook, kervel en platte peterselieblaadjes, gemengd
300 gram warm gerookte forel, of zalmfilets, vel verwijderd, in vlokken verdeeld
bietenrelish
alfalfa
waterkers


Meng de eierdooiers, ricotta, Parmezaan, bloem, gesmolten boter en kruiden in een kom. Breng op smaak met zout en peper en klop alles met een lepel door elkaar. Klop de eiwitten in een aparte kom met een snuf zout tot er zachte pieken zijn gevormd en spatel het dan voorzichtig door het ricottamengsel tot alles net is gemengd. Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep steeds eetlepels vol van het beslag en maak zo 4 pannenkoekjes van 8 centimeter doorsnede. Bak ze 1 – 2 minuten aan iedere kant en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Herhaal met de rest van het beslag en bak 8 pannenkoekjes in totaal. Serveer de pannenkoekjes met de forel, bietenrelish, alfalfa en waterkers.

8 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Delicious. mei 2015
Een reactie posten