vrijdag 1 mei 2015

Ceviche van scholfilet met zeekraal, rabarber en waterkers

CEVICHE VAN SCHOLFILET MET ZEEKRAAL, RABARBER EN WATERKERS

250 gram rabarber (2 stengels)
300 gram verse scholfilet zonder vel
1 theelepel roze peperkorrels
3 gram zeezout
100 gram zeekraal
75 gram waterkers
3 eetlepels koudgeperste koolzaadolie
1 eetlepel pompoenpitten


Was de rabarber en maak sap in een sapcentrifuge. Of hak de stengels tot moes in de keukenmachine. Doe de moes in een zeef en duw aan zodat al het sap er uit wordt geperst. Verdeel de scholfilet in 4 gelijke stukken. Plet de peperkorrels in een vijzel en meng ze met het zout. Wrijf de visfilets in met het mengsel, doe ze in een diep bord en giet het rabarbersap erover. Laat de vis 30 – 45 minuten marineren, afhankelijk van de dikte van de filet. Keer halverwege. Blancheer de zeekraal een paar seconden in een ruime pan met kokend water. Spoel koud in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken. Pluk de blaadjes en dunne steeltjes van de waterkers. Laat de visfilets goed uitlekken en verdeel ze over borden. Schik de waterkers en zeekraal over de filets en druppel er de olie en wat van de marinade over heen. Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan tot ze geuren en strooi ze over het gerecht.

4 personen

voedingswaarde : 165 kcal p.p.
marineer- / bereidingstijd : 45 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Delicious. mei 2015
Een reactie posten