vrijdag 13 februari 2015

Lakh-Lalo (Mali)

LAKH-LALO (EENPANS-VISGERECHT)

1 kilogram gedroogde vis
15 okra’s
3 uien, fijngehakt
3 tomaten
2 chilipepers, fijngehakt
olijfolie


Laat de gedroogde vis drie uur weken in water en verdeel hem vervolgens in grote stukken.
Breng 1 liter water aan de kook, voeg de vis toe en laat deze op een niet te hoge warmtebron zachtjes gaar worden.
Snijd de okra’s in stukjes en pureer ze met 2 fijngehakte uien in de keukenmachine. Doe dit mengsel bij de vis en roer alles goed om.
Doe het deksel op de pan en laat alles nog 45 minuten koken.
Verhit ondertussen de olie en fruit hierin de derde ui glazig. Voeg de in dobbelsteentjes gesneden tomaten toe en laat de vloeistof op een hoge warmtebron even inkoken. Blus af met 1 kopje water, voeg de chilipepertjes toe en breng alles nogmaals aan de kook. Dek de pan af en laat de saus nog 40 minuten zachtjes koken.
Neem van beide pannen het deksel weg en laat zowel de vis als de saus onder af en toe roeren nog 30 minuten zachtjes koken.
Vermeng vlak voor het opdienen de vis met de saus.
Geef hier Fufu bij.

4 personen

(voor)bereidingstijd : 6 uur

land : Mali
gerechtsoort : visgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
Een reactie plaatsen