maandag 9 februari 2015

Bonensoep (West-Afrika)

BONENSOEP

300 gram gedroogde bonen, een nacht geweekt
3 middelgrote uien, fijngehakt
1 eetlepel olie
1 liter groente- of runderbouillon
2 grote tomaten, ontveld en kleingesneden
2 middelgrote aubergines, 5 minuten voorgekookt en kleingesneden
zout en chilipoeder naar smaak
gare vis, in kleine stukjes (indien gewenst)


Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Bak de uitjes en uitgelekte bonen in de olie. Voeg de bouillon toe en kook de bonen zachtjes gaar. Voeg de kleingesneden tomaten en aubergines toe. Breng op smaak met zout en chilipoeder. Voeg eventueel de stukjes vis toe. Warm de soep goed door.

4 personen

gebied : West-Afrika
gerechtsoort : soep

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai
Een reactie plaatsen