vrijdag 4 juli 2014

Tagliatelle al pesto (Italië)

TAGLIATELLE AL PESTO (TAGLIATELLE MET PESTO)

200 gram meel van harde tarwe
6 eidooiers
zout
2 eetlepels olijfolie

PESTO
20 blaadjes basilicum
1 eetlepel pijnboompitten
2 tenen knoflook
3 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie


Maak van de bloem met een snufje zout een bergje op de werkbank met in het midden een kuiltje voor de eierdooiers. Giet de dooiers met de olie in het kuiltje. Meng nu van binnen uit het mengsel met de bloem en vorm zo een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten en maak ondertussen de pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto behalve de olie in een vijzel en wrijf het fijn. Voeg tijdens het wrijven langzaam aan de olie toe.
Draai het deeg met de deegwals tot lintvormige slierten. Breng water met zout aan de kook en kook de linten in 3 minuten beetgaar. Laat de pasta uitlekken, meng hem met de pesto en dien hem op.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Gerechten uit Italië (Het Kook College) / Pim Haaksman

Geen opmerkingen: