vrijdag 4 juli 2014

Spigola marinata (Italië)

SPIGOLA MARINATA (GEMARINEERDE ZEEBAARS)

4 stukjes zeebaarsfilet à 100 gram
2 deciliter droge witte wijn
2 teentjes knoflook
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
peper
zout
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt en gehakt
4 eetlepels wit broodkruim
4 eetlepels olijfolie


Hak de rozemarijnblaadjes zeer fijn en pers de knoflook uit. Meng ze met de witte wijn. Leg de zeebaarsstukjes in het wijnmengsel. Laat de vis minimaal een uur marineren. Neem na het marineren de vis uit het wijnmengsel en dep droog. Bestrooi ze aan twee kanten met peper en zout, daarna met de kappertjes en daarna met het broodkruim. Verhit de olie en bak de zeebaars tot ze net gaar is. Dien ze op met partjes citroen.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Gerechten uit Italië (Het Kook College) / Pim Haaksman

Geen opmerkingen: