dinsdag 29 april 2014

Champignon-aardappelsoep (Europa)

CHAMPIGNON-AARDAPPELSOEP

1½ liter bouillon
1 deciliter zure room
1 eetlepel maïzena
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 eetlepel fijngehakte peterselie
250 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
3 eetlepels olijfolie
3 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
500 gram in plakjes gesneden champignons
zout
peper


Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de plakjes champignons toe en fruit deze 3 minuten mee. Voeg de blokjes aardappel toe en fruit het geheel onder regelmatig omscheppen nog 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de soep. Maak het geheel op smaak met wat zout
en peper.
Roer de zure room vlak voor het serveren door de champignon-aardappelsoep.

4 personen

gebied : Europa
gerechtsoort : soep

bron : Erie Fraters, via [EUROPESErecepten]

Geen opmerkingen: