zondag 9 februari 2014

Pasteitje met garnalen

PASTEITJE MET GARNALEN

2 eetlepels boter
½ sjalotje
¾ eetlepel bloem
½ deciliter droge witte wijn
3 druppels tabasco
4 druppels worcestershiresaus
zout
peper
75 gram Noorse garnalen
1 eetlepel cognac (of vieux)
6 pasteibakjes
3 sprietjes bieslook


In steelpan 1 eetlepel boter smelten. Fijngesnipperd ½ sjalotje 3 minuten zachtjes bakken. ¾ eetlepel bloem erdoor roeren. Met garde ½ deciliter droge witte wijn erdoor kloppen. Op smaak brengen met 3 druppels tabasco, 4 druppels worcestershiresaus, snufje zout en snufje peper. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. 75 gram Noorse garnalen 5 minuten zachtjes bakken. 1 eetlepel cognac (of vieux) erover schenken. Van vuur af (niet onder afzuigkap) aansteken. Op smaak brengen met zout en peper. Door saus garnalen roeren Over 6 pasteibakjes garnalen mengsel verdelen. Garneren met 3 fijngeknipte sprietjes bieslook.

6 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip februari 1992

Geen opmerkingen: