vrijdag 7 februari 2014

Oesterzwammen met wortel en aardappel

OESTERZWAMMEN MET WORTEL EN AARDAPPEL

1 kilogram aardappelen
600 gram worteltjes
1 grote ui
300 gram oesterzwammen
1 eetlepel boter
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels sojasaus
zout
peper
2 takjes peterselie


Aardappelen schillen en in 15 minuten bijna gaar koken. Afgieten en in stukken snijden. Worteltjes in plakjes snijden. In 10 minuten bijna gaar koken. Ui snipperen. Oesterzwammen schoonvegen. Grote halveren.
In koekenpan boter verhitten. Ui en oesterzwammen 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: stukken aardappel, plakjes wortel, gemberpoeder, kerriepoeder, sojasaus, zout, peper en 1 deciliter water. Met deksel op pan in 5 minuten zachtjes gaar stoven. Op 4 borden scheppen. Peterselie erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip januari 1992

Geen opmerkingen: