dinsdag 4 februari 2014

Groente-omelet met kaas en tomaat

GROENTE-OMELET MET KAAS EN TOMAAT

½ dunne prei (75 gram)
1 kleine groene paprika
1 tomaat
2 eieren
zout
peper
2 plakken extra belegen kaas (50 gram)


Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. Tomaat wassen en in 8 partjes snijden. In schaal prei en paprika door elkaar scheppen. In magnetron op vol vermogen 2 minuten afgedekt verhitten. Intussen in kommetje eieren met zout en peper loskloppen. Plakken kaas halveren. Ei over prei-paprika schenken. Kaas erop leggen. Tomaat in stervorm erop leggen. In magnetron op 75% van het vermogen afgedekt 3 minuten verhitten. Uit magnetron omelet halveren en over 2 borden verdelen. Lekker met bruinbrood.

2 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip januari 1989

Geen opmerkingen: