zondag 2 februari 2014

Uiensalade met sinaasappel en tomaat

UIENSALADE MET SINAASAPPEL EN TOMAAT

2 uien (200 gram)
2 tomaten
2 handsinaasappels
1 eetlepel citroensap
1/3 anijsblokje
zout
peper
2 takjes peterselie


In pan ruim water aan de kook brengen. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Uien 1 minuut koken. Uien uit pan nemen. Tomaten inkruisen. In zelfde pan enkele tellen onderdompelen in kokend water en ontvellen. In stukjes snijden. 1 sinaasappel uitpersen. In kom doen: 4 eetlepels sinaasappelsap, citroensap, anijsblokje, zout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. Roeren tot anijsblokje is opgelost. Ui erdoor scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken. 1 sinaasappel pellen en witte velletjes verwijderen. In partjes verdelen. Partjes in stukjes snijden.
Aan ui, tomaat en sinaasappelstukjes toevoegen. Door elkaar scheppen. Overdoen in schaal.

2 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidings- / wachttijd : 25 / 1 / 60 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip januari 1989

Geen opmerkingen: