vrijdag 22 maart 2013

Spinazietortilla (Spanje)

SPINAZIETORTILLA

250 gram diepvriesspinazie
100 gram feta
50 gram zongedroogde tomaten op olie
50 gram geroosterde cashewnoten
3 eieren
versgeraspte nootmuskaat
zout
versgemalen peper
boter om te bakken
1 blikje opgerolde ansjovisfiletjes


Laat de spinazie ontdooien, druk er zo veel mogelijk vocht uit en hak de spinazie fijn. Snijd de feta in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de cashewnoten grof.
Klop de eieren los met wat nootmuskaat, zout en peper. Schep er de spinazie, de feta, de tomaat en de noten door. Verhit een klontje boter in een koekenpan met een dikke bodem en een doorsnee van circa 20 centimeter. Giet er het eimengsel in en laat met het deksel op de pan bakken tot de onderkant lichtbruin en de bovenkant net gestold is. Keer de tortilla om met behulp van een bord of een pandeksel, laat nog een paar tellen bakken en laat op een platte schaal glijden. Snijd in puntjes, steek er een prikker in, garneer met een rolletje ansjovis en serveer warm of lauw.

12 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Boodschappen december 1999

Geen opmerkingen: