RUCOLASTOEMP MET KEFTA
1 kilogram aardappelen, geschild en in stukken gesneden
300 gram winterwortels, in kleine blokjes gesneden
150 gram rucola, gewassen en gedroogd, grof gehakt
8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes gesneden
450 gram kalfsgehakt
2 teentjes look, geperst
mespunt tijmnaaldjes
1 koffielepel gehakte rozemarijnnaaldjes
2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 eetlepels pijnboompitten
1 ei
1 snee oud wit brood, verkruimeld
bakboter
peper
zout
Meng het gehakt met het ei, het broodkruim, de look, de uisnippers, de peterselie, de tijm en de rozemarijn; kruid met peper en zout en kneed er de pijnboompitten door. Vorm met natte handen worstjes van het vlees; steek er houten prikkers door en laat rusten.
Breng de aardappelen met een bodempje gezouten water aan de kook; voeg na 10 minuten de wortelstukjes toe; laat gaar koken; giet af en zet de pan nog even terug op het vuur om ze droog te stomen. Stamp de aardappelen en wortels fijn; breng op smaak met peper en zout; dek af en hou warm.
Bak de keftaspiesjes aan alle zijden goudbruin en gaar in boter.
Roer de rucola en de tomatenstukjes door de puree; breng verder op smaak. Verdeel over voorverwarmde borden, leg er de spiesjes naast en serveer.
4 personen
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Kook : Spar magazine om in te bijten, november 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten