MEDITERRANE MAALTIJDSOEP
200 gram tortelloni of ravioli (koelvers)
1 aubergine, in blokjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
2 teentjes look, gesnipperd
2 kleine uien, in ringen gesneden
150 gram chorizo, in stukjes gesneden
1½ liter kippenbouillon
½ bosje bladpeterselie, gehakt
olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
Verwarm 4 eetlepels olie in een ruime pan; roerbak hierin de uienringen samen met de chorizo; voeg er de looksnippers en de aubergineblokjes aan toe; laat verder stoven tot de aubergine begint te kleuren; voeg de courgette en de paprika toe en roerbak nog enkele minuten.
Overgiet met de bouillon; breng aan de kook; voeg er de gevulde pasta bij en laat in enkele minuten gaar koken.
Verdeel over grote kommen en bestrooi met de bladpeterselie.
4 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : soep
bron : Kook : Spar magazine om in te bijten, november 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten