GEBAKKEN RIJST MET PREI EN SATÉBALLEN
300 gram witte rijst
zout
2 eetlepels Oosterse roerbakolie
500 gram prei, gewassen en in ringen gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel gemalen komijn
peper
400 gram satéballen
6 eetlepels zoete chilisaus
Kook de rijst met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei met de knoflook 5 minuten. Voeg de komijn en peper en zout naar smaak toe. Schep de rijst door de prei en bak 2 – 3 minuten mee. Verwarm de satéballen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gebakken rijst in kommen met de satéballen en zoete chilisaus.
Lekker met kroepoek, sambal en gefruite uitjes.
4 personen
voedingswaarde : 635 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De week van C1000, 26 november – 1 december 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten