BLOEMKOOLOVENSCHOTEL MET YORKHAM
600 gram bloemkoolroosjes
peper
zout
200 gram Yorkham (vleeswaar), in brede reepjes
150 gram geraspte jonge kaas
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
2 deciliter kookroom
Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 10 minuten. Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de bloemkool met de Yorkham over een ingevette ovenschaal. Meng de kaas, de knoflook, de rozemarijn en peper en zout naar smaak door de kookroom en schenk het over de bloemkool. Bak de bloemkoolschotel in een tot 200°C voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met aardappelpuree.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De week van C1000, 12 – 17 november 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten