HAZENBROCHETTE MET COURGETTEPUREE
600 gram hazenrugfilet
10 fijne sneden ontbijtspek
4 deciliter wildfond
4 eetlepels balsamicoazijn
50 gram koude boter in blokjes gesneden
1 kilogram aardappelpuree
2 courgettes, in blokjes gesneden
2 eetlepels mascarpone
100 gram Parmezaanschilfers
enkele takjes bladpeterselie
olijfolie
nootmuskaat
peper
zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de hazenrugfilet in blokjes; omwikkel elk blokje met ontbijtspek en rijg het vlees aan 8 spiesen. Stoof de courgetteblokjes aan in olijfolie; kruid met peper, zout en nootmuskaat en pureer met de staafmixer. Bak de brochettes aan alle zijden goudbruin in olijfolie; leg ze in een ovenschaal en plaats 8 minuten in de voorverwarmde oven om te garen. Verwarm intussen de aardappelpuree; meng er de gepureerde courgettes en de mascarpone door en breng op smaak met peper en zout. Voeg de fond toe aan het bakvocht in de pan; laat dit tot de helft inkoken; giet er de balsamicoazijn bij; laat net niet koken en klop er met een garde de koude boterklontjes door tot je een gladde saus bekomt. Schik de brochettes op voorverwarmde borden; overgiet met de saus; garneer met de bladpeterselie; schep er de courgettepuree naast en werk de puree af met Parmezaanschilfers.
4 personen
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Kook : Spar magazine om in te bijten, november 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten