VARKENSHAMMETJE MET WASABIPUREE
4 voorgekookte varkenshammetjes
1 kilogram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
6 eetlepels mayonaise
2 eetlepels wasabipasta
500 gram wokgroenten
½ bosje koriander, blaadjes los geplukt
sojasaus
sojaolie
peper
zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de hammetjes met peper en bak ze in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en knapperig.
Kook de aardappelblokjes gaar in water met wat zout; giet ze af; stamp ze fijn; roer ze met de wasabi en de mayonaise tot een luchtige puree en hou warm.
Verwarm een scheut sojaolie in de wok en roerbak hierin de groenten op een hoog vuur knapperig gaar. Breng op smaak met peper en sojasaus.
Verdeel de puree over voorverwarmde borden en schep er de groenten en het hammetje naast. Bestrooi met koriander en serveer.
4 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Kook : Spar magazine om in te bijten, november 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten